Дани Милоша С. Милојевића

На предлог удружења „Милош Милојевић“, Месна заједница Црна Бара почетком 2018. године донела је одлуку о усвајању предлога и покретању културне манифестације „Дани Милоша С. Милојевића“ – Црна Бара.

У току су препреме за релизацију манифестације „Дани Милоша С. Милојевића“ за 2019. годину. Више детаља објавићемо ускоро на нашем сајту.

А до тада подсетимо се прошлогодишње манифестације:

Манифестација се одржала од 22-24. јуна. 2018.

 

ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ:

Петак, 22. јун 2018.

20:00 ОТВАРАЊЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ: Промоција књиге “Песме и обичаји укупног народа српског” I том, Милоша С. Милојевића у удружењу жена “Црнобарке” Црна Бара.

Субота,23. jун 2018.

10:00 НАУЧНИ СКУП са међународним учешћем “Допринос Милоша С. Милојевића књижевности” – Дом културе Црна Бара

*У поподневним часовима Турнир у малом фудбалу – Ф.К. “Хајдук Станко” Црна Бара

17:00 Турситички обилазак Црне Баре

19:00 КОНЦЕРТ КУД ЈЕЛИЦА – Црквена порта у Црној Бари.

Недеља 24. јун 2018.

09:00 Помен Милошу С. Милојевићу и предавање о историјату црнобарске цркве уз посни доручак – Црквена порта у Црној Бари.

11:00 ЗАТВАРАЊЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ

Саставни део програма манифестације био је  и први Научни скуп са међународним учешћем, са темом „Допринос Милоша С. Милојевића књижевности“. Скуп се одржао 23. јуна од 10:00 часова у Дому културе у Црној Бари. Ово је заправо први скуп овакве врсте у Мачви, иначе и у месту рођења великана Милојевића у Црној Бари (бившем Јордану) – где Дрина Љуби Саву! А суштиниски Први  Научни скуп је и у делу отварања прве теме о личности научника Милојевића о коме су предходне године донеле доста тишине и заборава.

Сајт скупа: naucniskup.macva.info