Dani Miloša S. Milojevića

Na predlog udruženja „Miloš Milojević“, Mesna zajednica Crna Bara početkom 2018. godine donela je odluku o usvajanju predloga i pokretanju kulturne manifestacije „Dani Miloša S. Milojevića“ – Crna Bara.

U toku su prepreme za relizaciju manifestacije „Dani Miloša S. Milojevića“ za 2019. godinu. Više detalja objavićemo uskoro na našem sajtu.

A do tada podsetimo se prošlogodišnje manifestacije:

Manifestacija se održala od 22-24. juna. 2018.

 

PROGRAM MANIFESTACIJE:

Petak, 22. jun 2018.

20:00 OTVARANJE MANIFESTACIJE: Promocija knjige “Pesme i običaji ukupnog naroda srpskog” I tom, Miloša S. Milojevića u udruženju žena “Crnobarke” Crna Bara.

Subota,23. jun 2018.

10:00 NAUČNI SKUP sa međunarodnim učešćem “Doprinos Miloša S. Milojevića književnosti” – Dom kulture Crna Bara

*U popodnevnim časovima Turnir u malom fudbalu – F.K. “Hajduk Stanko” Crna Bara

17:00 Tursitički obilazak Crne Bare

19:00 KONCERT KUD JELICA – Crkvena porta u Crnoj Bari.

Nedelja 24. jun 2018.

09:00 Pomen Milošu S. Milojeviću i predavanje o istorijatu crnobarske crkve uz posni doručak – Crkvena porta u Crnoj Bari.

11:00 ZATVARANJE MANIFESTACIJE

Sastavni deo programa manifestacije bio je  i prvi Naučni skup sa međunarodnim učešćem, sa temom „Doprinos Miloša S. Milojevića književnosti“. Skup se održao 23. juna od 10:00 časova u Domu kulture u Crnoj Bari. Ovo je zapravo prvi skup ovakve vrste u Mačvi, inače i u mestu rođenja velikana Milojevića u Crnoj Bari (bivšem Jordanu) – gde Drina Ljubi Savu! A suštiniski Prvi  Naučni skup je i u delu otvaranja prve teme o ličnosti naučnika Milojevića o kome su predhodne godine donele dosta tišine i zaborava.

Sajt skupa: naucniskup.macva.info