ПРЕДСТАВЉАЊЕ књиге проф. др Зорана Милошевића – Румунија и Румунизација Срба

У организацији нашег удружења у Богатићу у свечаној сали Општине Богатић, 11. октобра од 19. часова представили смо књигу Румунија и румунизација Срба, професора др Зорана Милошевића.
Тема књиге је чињеница да се Срби најлакше и најбрже преливају у друге народе, на шта је и сам Милош С. Милојевић указивао. Румунизација Срба на простору данашње Румуније је завршена, јер данас у Румунији има само око 19 000 Срба. На данашњем простору Румуније и Молдавије где су живели Срби, језуити су преводили Србе у Румуне, а један од начина који је коришћен био је систем принуде, где би они Срби који не би прешли у Румуне плаћали 18 пута већи порез. Примена разних репресивних мера и плаћање тако великог пореза утицали су да се Срби веома брзо одрекну и православне вере и нације.

Проф. др Зоран Милошевић је доктор социолошких наука, научни саветник и редовни професор теоријске социологије. Академик је Међународне словенске академије из Москве. Такође, води Центар академске речи (www.carsa.rs) који има патриотски сајт и издавачку делатност. Сарадник је недељника „Печат“ у коме је објавио 312 чланака. Аутор је око 40 монографија и зборника научних радова, између осталог и о проблемима социологије политике, социологије религије, интеграцијама и питањима идентитета.

Погледајте Видео са представљања књиге:

Новица Крезић

Председник Удружења Милош Милојевић