Fudbaler Nikola Raspopović čita Zabranjenu istoriju od Miloša Milojevića

Nikola Raspopović, fudbaler, izjava za dnevne novine „Danas“, 25.09.2017.

Dnevne novine „Danas“ prenele su u štampanom izdanju od 25. septembra 2017. kraći intevju sa fudbalerom Nikolom Raspopovićem. Jedno od pitanja je bilo šta trenutno čitate? Gde je ovaj mladi fudbaler odgovorio da čita Zabranjenu istoriju od Miloša S. Milojevića.

Ovaj mali ali gest ali svakako važna izjava mladog fudbalera, govori nam da smo u ovoj godini našim učestalim akcijama širom Srbije,  doprineli da se spozna lik i delo Miloša S. Milojevića. I da kao što vidimo ozbiljnije sad i šire mase krenu u misiju istraživanja Miloševe preostale dospupne zaostavštine.

Napomenućemo da su naši koraci bili mali i odmereni. Često nazivani od strane posmatrača kao smeli i veliki iskoraca. Baš ti koraci u ovoj godini doprineli su da se o ovakvim temama koje su važile za „zabarnjene“ otvori novo poglavlje u sagledavanju istinite srBske istorije i sada javno promovišu. Sada sa ponosom možemo reći da smo Srbiju oslobodili po pitanju Miloša Milojevića i da se sada slobodno može o njemu govoriti kao istinskom srBskom velikanu.

N.K.

Novica Krezić

Predsednik Udruženja Miloš Milojević