Петак, 10. октобар 2017 у Лозници, промоција књиге „Живот и дело Милоша С. Милојевића“

У години када обележавамо 120. година од смрти Милоша Милојевића задовољство нам је да након Шапца, Богатића, Ниша, Београда и Сомбора, најавимо промоцију и у Лозници. Промоција књиге биће одржана у Библиотеци „Вуковог завичаја“ у Лозници са почетком од 19:30.

Учествују:

Акад др Радомир Ђорђевић, аутор
Драгослава Копривица, књижевник
Славица Јовановић, књижевник

Друштво “Милош Милојевић”
Црна Бара: Предраг Ђурић и
Новица Крезић

водитељ
Љубинко Јевтић

Веза Милоша и Лознице је у томе, јер је Милошев рођени ујак био лознички прота Игњат Васић, који се сматра оснивачем библиотеке лозничке. А који у својим Дневницима из 1800-тих година пише и о самом Милошу. Будите са нама у Лозници када ће чланови нашег Друштва са Вама поделити још занимљивих скривених историјских података.

Наше друштво настоји да свим заинтересованим пренесемо промоцију коришћењем доступних савремених средстава информисања. Тако путем Фејсбук страна промоције уживо преносимо, а снимке објављујемо на јутјуб каналу. Надамо се да ће тако бити и приликом ове промоције.

Ипак, најавићемо и нове које су у плану како у Новом Саду тако и у Лесковцу, али напомињемо чињеницу да друштво отежано функционише, јер је познато да овакав вид рада захтева одређена и финансијска средства која често постану препрека оваквим дешавањима. Зато позивамо људе добре воље да сходно могућностима омогуће да Милош Милојевћ обиђе Србију, тиме што ћете скромна средстава уплати на наш рачун:

Број рачуна: 200-2885130101013-82  Банка Поштанска штедионица а.д. Београд

Прималац: Удружење „Милош Милојевић“ – Црна Бара

Сврха уплате: донација

Уколико сте из иностранства уплате можете извршити на девизни рачун председника удружења Новице Крезића  број:

IBAN RS35205903100094963426
SWIFT-BIC  KOBBRSBG

NOVICA KREZIC

Са назнаком: ПОМОЋ.

 

 

Новица Крезић

Председник Удружења Милош Милојевић