Petak, 10. oktobar 2017 u Loznici, promocija knjige „Život i delo Miloša S. Milojevića“

U godini kada obeležavamo 120. godina od smrti Miloša Milojevića zadovoljstvo nam je da nakon Šapca, Bogatića, Niša, Beograda i Sombora, najavimo promociju i u Loznici. Promocija knjige biće održana u Biblioteci „Vukovog zavičaja“ u Loznici sa početkom od 19:30.

Učestvuju:

Akad dr Radomir Đorđević, autor
Dragoslava Koprivica, književnik
Slavica Jovanović, književnik

Društvo “Miloš Milojević”
Crna Bara: Predrag Đurić i
Novica Krezić

voditelj
Ljubinko Jevtić

Veza Miloša i Loznice je u tome, jer je Milošev rođeni ujak bio loznički prota Ignjat Vasić, koji se smatra osnivačem biblioteke lozničke. A koji u svojim Dnevnicima iz 1800-tih godina piše i o samom Milošu. Budite sa nama u Loznici kada će članovi našeg Društva sa Vama podeliti još zanimljivih skrivenih istorijskih podataka.

Naše društvo nastoji da svim zainteresovanim prenesemo promociju korišćenjem dostupnih savremenih sredstava informisanja. Tako putem Fejsbuk strana promocije uživo prenosimo, a snimke objavljujemo na jutjub kanalu. Nadamo se da će tako biti i prilikom ove promocije.

Ipak, najavićemo i nove koje su u planu kako u Novom Sadu tako i u Leskovcu, ali napominjemo činjenicu da društvo otežano funkcioniše, jer je poznato da ovakav vid rada zahteva određena i finansijska sredstva koja često postanu prepreka ovakvim dešavanjima. Zato pozivamo ljude dobre volje da shodno mogućnostima omoguće da Miloš Milojevć obiđe Srbiju, time što ćete skromna sredstava uplati na naš račun:

Broj računa: 200-2885130101013-82  Banka Poštanska štedionica a.d. Beograd

Primalac: Udruženje „Miloš Milojević“ – Crna Bara

Svrha uplate: donacija

Ukoliko ste iz inostranstva uplate možete izvršiti na devizni račun predsednika udruženja Novice Krezića  broj:

IBAN RS35205903100094963426
SWIFT-BIC  KOBBRSBG

NOVICA KREZIC

Sa naznakom: POMOĆ.

 

 

Novica Krezić

Predsednik Udruženja Miloš Milojević