Министар одбране Александар Вулин добио на поклон књигу о животу Милоша Милојевића

Министар одбране Александар Вулин додела кључева стана – активним и пензионисаним припадницима система одбране

Данас, 19. новембра у Београду министар одбране Александар Вулин уручио је кључеве 25 нових станова активним и пензионисаним припадницима система одбране, у улици Партизанске авијације у Београду.

Министар Александар Вулин и Предраг Ђурић, приликом уручења поклона – књиге „Живот и дело Милоша С. Милојеивћа“ у Београду

Том приликом наш активни члан удружења „Милош Милојевић“ из Црне Баре, уједно и бивши припадник министарства одбране, а сада у пензији Предраг Ђурић – приликом добијања кључева стана као пригодан поклон узвратио је министру Александру Вулину као и генералу Војске Србије Љубиши Диковићу и државном секретару у Министарству одбране Бојану Јоцићу скроман поклон књигу „Живот и дело Милоша С. Милојевића“, беџ М.С. Милојевића – сам помен на 120. година од рођења и промотивни флајер о раду нашег друштва. Министар одбране господин Александар Вулин је са задовољством примио поклон и захвалио се.

Милош Милојевић подсећамо био је капетан у Српско-турском рату од 1876-1886, до краја живота стекао је чин потпуковника у резерви.

Поклон државницима: књига „Живот и дело Милоша С. Милојевића“, беџ и промотивни флајер.

Ово није прва прилика да се књига о Милошу нађе пред званичним представницима Државе. До сада смо кабинету председника Александра Вучића, саветнику председника Николи Селаковићу и другим релевантним Државним институцијам у години када обележавамо 120. година од смрти великана Милојевића уручили књиге. Чиме показујемо да је време да државни органи узму активније учешће у припремама и обележавњу 180. година од рођења овог знаменитог Србина XIX века, савременика и саборца знаменитог шапчанина Стојана Новаковића.

 

Н.К.

Краћи видео са уручења поклона можете погледати доле:

Новица Крезић

Председник Удружења Милош Милојевић