Фудбалер Никола Распоповић чита Забрањену историју од Милоша Милојевића

Никола Распоповић, фудбалер, изјава за дневне новине „Данас“, 25.09.2017.

Дневне новине „Данас“ пренеле су у штампаном издању од 25. септембра 2017. краћи интевју са фудбалером Николом Распоповићем. Једно од питања је било шта тренутно читате? Где је овај млади фудбалер одговорио да чита Забрањену историју од Милоша С. Милојевића.

Овај мали али гест али свакако важна изјава младог фудбалера, говори нам да смо у овој години нашим учесталим акцијама широм Србије,  допринели да се спозна лик и дело Милоша С. Милојевића. И да као што видимо озбиљније сад и шире масе крену у мисију истраживања Милошеве преостале доспупне заоставштине.

Напоменућемо да су наши кораци били мали и одмерени. Често називани од стране посматрача као смели и велики искораца. Баш ти кораци у овој години допринели су да се о оваквим темама које су важиле за „забарњене“ отвори ново поглавље у сагледавању истините срБске историје и сада јавно промовишу. Сада са поносом можемо рећи да смо Србију ослободили по питању Милоша Милојевића и да се сада слободно може о њему говорити као истинском срБском великану.

Н.К.

Новица Крезић

Председник Удружења Милош Милојевић