Ministar odbrane Aleksandar Vulin dobio na poklon knjigu o životu Miloša Milojevića

Ministar odbrane Aleksandar Vulin dodela ključeva stana – aktivnim i penzionisanim pripadnicima sistema odbrane

Danas, 19. novembra u Beogradu ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je ključeve 25 novih stanova aktivnim i penzionisanim pripadnicima sistema odbrane, u ulici Partizanske avijacije u Beogradu.

Ministar Aleksandar Vulin i Predrag Đurić, prilikom uručenja poklona – knjige „Život i delo Miloša S. Milojeivća“ u Beogradu

Tom prilikom naš aktivni član udruženja „Miloš Milojević“ iz Crne Bare, ujedno i bivši pripadnik ministarstva odbrane, a sada u penziji Predrag Đurić – prilikom dobijanja ključeva stana kao prigodan poklon uzvratio je ministru Aleksandru Vulinu kao i generalu Vojske Srbije Ljubiši Dikoviću i državnom sekretaru u Ministarstvu odbrane Bojanu Jociću skroman poklon knjigu „Život i delo Miloša S. Milojevića“, bedž M.S. Milojevića – sam pomen na 120. godina od rođenja i promotivni flajer o radu našeg društva. Ministar odbrane gospodin Aleksandar Vulin je sa zadovoljstvom primio poklon i zahvalio se.

Miloš Milojević podsećamo bio je kapetan u Srpsko-turskom ratu od 1876-1886, do kraja života stekao je čin potpukovnika u rezervi.

Poklon državnicima: knjiga „Život i delo Miloša S. Milojevića“, bedž i promotivni flajer.

Ovo nije prva prilika da se knjiga o Milošu nađe pred zvaničnim predstavnicima Države. Do sada smo kabinetu predsednika Aleksandra Vučića, savetniku predsednika Nikoli Selakoviću i drugim relevantnim Državnim institucijam u godini kada obeležavamo 120. godina od smrti velikana Milojevića uručili knjige. Čime pokazujemo da je vreme da državni organi uzmu aktivnije učešće u pripremama i obeležavnju 180. godina od rođenja ovog znamenitog Srbina XIX veka, savremenika i saborca znamenitog šapčanina Stojana Novakovića.

 

N.K.

Kraći video sa uručenja poklona možete pogledati dole:

Novica Krezić

Predsednik Udruženja Miloš Milojević