Промоција књиге „Живот и дело Милоша С. Милојевића“ у Београду 22. јун 2017.

Учесници промоције: Пра Милан Младеновић од Лужице, Др Јован И. Деретић, Драгослава Гога Копривица, Новица Крезић и Акад. проф. др Радомир Ђорђевић

У просторијама удружења „Милутин Миланковић“ у Поп Лукиној улици у Београду, 22. јуна од 18 часова окупио се велики број поштовалаца лика и дела Милоша С. Милојевића на промоцији књиге о животу и делу овог великана, а све у организацији нашег удружења „Милош Милојевић“ из Црна Баре. Ово је заправо четврта успешна промоција књиге „Живот и дело Милоша С. Милојевића“. И као су већ досада, по обичају, промоције су изузетно посећене, можемо слободно рећи да се Милош Милојевић у години када се навршава 120. година од смрти враћа међу нас веома успешно.

Овом промоцијом у Београду заправо удружење „Милош Милојевић“ из Црне Баре отпочело је програм под називом ,,Дани Милоша Милојевића у Београду,,. Сама промоија у неку руку као и све досадашње била је отворени позив присутнима да се придруже централном обележавању 120. година од смрти великана Милоша С. Милојевића у Београду 24. јуна од 11:00 часова.

Морамо напоменути и чињеницу да је 22. јун иначе био веома топао, а град Београд као по обичају окован гужвама, које су допринеле да наши мачвани мало и касне на саму промоцију. Ипак, изузетни говорници и сам повод омогућио је да ово буде још једна у низу успешних промоција нашег удуржења.

Изврсни говорници међу којима су били Пра Милан Младеновић од Лужице, Др Јован И. Деретић, Драгослава Гога Копривица, Новица Крезић и сам аутор Акад. проф. др Радомир Ђорђевић приближили су величину и дело Милоша С. Милојевића посетиоцима ове промоције.

Овом приликом Акад. проф. др Радомир Ђорђевић испред Друштва „Сербона“ из Ниша одликовао је медаљом др Јована И. Деретића, као и Пра Милана Младеновића благодарјем Милоша С. Милојевића за допринос у очувању лика и дела Милоша С. Милојеивћа.

Уз пиће које је било окрепљујуће након топлог дана, а које је обезбедило наше удружење, потом уз посластице: ратлук и желе бомбоне, биле су прави дар С.З.Т.Р „ТЕСТ“ из нашег Мачванског Белотића чиме смо успешно још једну промоцију привели крају.

Новица Крезић

Председник Удружења Милош Милојевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *